Βook Review: Από ζάχαρη κι αλάτι - Βανέσα Αδαμοπούλου

Τη Βανέσα Αδαμοπούλου πολλοί τη γνωρίζουμε σαν τραγουδίστρια, λίγοι όμως σαν συγγραφέα. Καθώς υπάρχει γενικότερα μια προκατάληψη απέναντι σε καλλιτέχνες οι οποίοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με τη συγγραφή, σίγουρα νιώθεις αρχικά λίγο διστακτικός για να διαβάσεις το βιβλίο. Εν τέλει όμως, διαβάζεις μια πολύ καλογραμμένη ιστορία, με άπλετο συναίσθημα και ωραίες περιγραφές και τελικά αποδεικνύεται ότι η προκατάληψη δεν πρέπει να έχει πάντα την μέγιστη θέση στις επιλογές μας.

Ένας διακεκριμένος επιστήμονας εξομολογείται μια πορεία ζωής από την Ήπειρο του ’40 μέχρι το ’94,έχοντας περάσει στο ενδιάμεσο πολλές ακόμη πόλεις, η ζωή του Ανδρέα είναι τόσο γλυκόπικρη όσο και ο τίτλος του βιβλίου. Καμωμένη από αλάτι και ζάχαρη,απλά.

Ειλικρινά μου άρεσε πολύ ο τρόπος χειρισμού της γλώσσας από τη συγγραφέα.Βγάζει μια εικόνα κλασικού βιβλίου,από τις παλιές ιστορίες με το άρωμα μιας άλλης εποχής που πάντα αρεσκόμαστε να ακούμε,πλαισιωμένη όμως από μια νεανική ματιά και κυρίως,χωρίς να χάνει την ελπίδα για το καλύτερο. Όλα αυτά είναι άψογα τοποθετημένα μέσα στο βιβλίο που διαβάζεται μονορούφι πραγματικά, που σε ταξιδεύει σε μια εποχή που μόνο άξια αναπόλησης δε χαρακτηρίζεται, μέσα από αυτή όμως βρισκόμαστε σήμερα εδώ και καλούμαστε να μη τη ξεχάσουμε,παρά τα χρόνια που πέρασαν,ακριβώς όπως και ο Ανδρέας. Επειδή ούτε κι εκείνος μπόρεσε να ξεχάσει τις ρίζες του και τα βιώματα του,επέστρεψε εκεί απ’όπου ξεκίνησε,πριν να είναι πια πολύ αργά.

Ειλικρινά δεν έχω κάτι αρνητικό να πω για το βιβλίο,η Βανέσα έγραψε μια ίσως συνηθισμένη ιστορία με τρομερό συναίσθημα που σίγουρα αξίζει να διαβαστεί.Πολλά μπράβο της αξίζουν και σίγουρα θα διαβάσω και άλλα βιβλία της.

 

Καλή ανάγνωση,

Μαρία Ανδρικοπούλου

 

e-max.it: your social media marketing partner
Για την βέλτιστη δυνατή εμπειρία χρήσης, η ιστοσελίδα bookcity.gr χρησιμοποιεί cookies.